Wraps met pittige kip



Ingrediënten:

2 sinaasappels
3 tenen knoflook geperst
2 chilipepertjes verkruimeld
� el gedroogde oregano
zout en peper
2 el olijfolie
500 gr kipfilet in reepjes
8 ma�s- of bloemtortilla�s
1 avocado
1 � dl zure room
100 gr geraspte kaas

















Bereidingswijze:

Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 el van de schil.
Roer in een kom de knoflook met de chilipepers, oregano,
de sinaasappelrasp, wat zout en peper en de olijfolie
door elkaar. Schep de kipreepjes erdoor en laat 5 minuten
marineren.

Roerbak de kipreepjes met de marinade in een droge wok al
omscheppend gaar en bruin.

Verwarm de tortilla�s volgens de gebruiksaanwijzing.

Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe de avocado, zure room en geraspte kaas over in aparte
schaaltjes en zet op tafel.

Vul de wraps aan tafel. Bestrijk de tortilla�s met wat zure room
en verdeel de kip met blokjes avocado erover. Bestrooi met kaas en
rol de tortilla�s op.

Lekker met pittige paprikapuree:
Halveer 1 rode peper in de lengte, haal de zaadjes eruit
en bak de peper in een droge koekenpan 1 minuut. Boen 1 sinaasappel
goed schoon en rasp 1 el van het oranje deel. Meng de peper met
4 geroosterde paprika�s in de keukenmachine tot een gladde puree.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en 2 geperste tenen knoflook en
de paprikapuree erdoor. Voeg 1 tl gemalen komijn , het sinaasappelrasp
en zout en peper naar smaak toe. Bak alles omscheppend 3 minuten.
Laat de puree afkoelen. Serveer als dip of bestrijk de tortilla�s ermee.

Home